Profibeauty.sk eshop kozmetika kaderníctvo

+DR.KELEN KRÉM NA ŽILY S PAGAŠTANOM 100ML

NÁŠ TIP
Výrobca: Dr.Kelen
Kód: 301272
Dostupnosť: na sklade
6.66 bez DPH
7.99 ks
Sledovať produkt Pridať do obľúbených Zdielať

DR.KELEN KRÉM NA ŽILY S PAGAŠTANOM 100ML. Má zásadný význam pre hladké fungovanie krvného obehu v nohách. Balzam na žily z extraktu z pagaštanu, už stáročia preukázali pozitívny vplyv na nepríjemné vlasové žilky, ktoré sú estetický nepríjemné na pohľad. Kvalitný balzam, ktorého bylinkové zložky obsahujú prírodné rastlinné extrakty, ktoré zlepšujú hydratáciu pokožky, zmierňujú bolestivosť, bolestivé kŕčové žily a zlý krvný obeh. Na zvýšený chladiaci efekt používajte bylinkový emulgél s obsahom pagaštanu. Neobsahuje žiadne konzervanty, umelé vône a farbivá. Hypoalergénny. Bez lekárskeho predpisu. Neobsahuje alkohol.

Vynikajúci aj na edém - tzv. "ťažké nohy". Dôrazne odporúčame, aby tehotné ženy počas tehotenstva v prípade problémov s kŕčovými žilami ho používali. Možno bezpečne používať počas dojčenia. Pre plod a dieťa nie sú škodlivé.
 
Účinné látky: kofeín, mentol, citrón, rozmarínový olej, grapefruit a extrakt z pagaštanu

Latinský názov: Pagaštan Aesculus hippocastanum

Jedná sa o listnatý strom, guľovitého tvaru, listy protistojné, list päť-až sedempočetné, kvetenstvo metlina, plody tobolky, drevina do uličného stromoradia, solitér, s ozdobnými plodmi.

Každý z nás si pamätá, ako v detstve zbieral nadšene plody (gaštany) a doma potom vyrábal zvieratka pomocou špajdlí alebo tieto gaštany nosil poľovníkom ako kŕmenie pre lesnú zver v zime.

Málokto ale vie, že pagaštan obsahuje liečivé látky, ktoré uvoľňujú kŕče (napr. v lýtkach).

Pagaštanová droga má výrazný účinok na cievne steny, ktoré spevňuje a zvyšuje ich pružnosť, ďalej pôsobí protizápalovo a tlmí opuchy (najmä lymfatických žliaz). Užíva sa na kŕčové žily, hemoroidy, vredy predkolenia, trombózy alebo pri nedostatočnom prekrvení končatín.

Okrem toho, že je strom hojne pestovaný ako okrasná rastlina parkov a alejí, používalo sa farbivo, obsiahnuté v jeho listoch, kôre a šupkách plodov, na farbenie látok. Jeho nektár je bohatý na cukry, preto sa jedná o dôležitý strom pre včelárov. Nezrelé plody obsahujú saponíny, vo väčšom množstve sú jedovaté. Užívali sa v ľudovom liečiteľstve pre výrobu mastí.

Klinické štúdie preukazujú účinnosť na tzv. "ťažké nohy", kŕče v nohách počas noci. Taktiež tlmí svrbenie rôznych foriem ekzémov. Urýchľuje vstrebávanie krvných podliatin a modrín. Účinný je na boľavé kĺby a artritídy. Zlepšuje prietok krvi v cievach, čo pozastavuje zrážanlivosť krvi a pôsobí proti vzniku trombov. Uľahčuje vylučovanie moču pri zväčšenej prostate. Vypína pleť a pôsobí na pokožku ako tonikum.

Pri vonkajšom použití je úplne neškodný. Pozor však pri vnútornom užití, kedy môže vyvolať nevoľnosti alebo silné kŕče žalúdka.

Dôrazne sa odporúča pri problémoch so žilami počas tehotenstva.
Vyvinuté lekárnikmi.

Účinné látky: pagaštan konský, kofeín, mentol, citrónový olej, rozmarínový olej

100 ml