Profibeauty.sk eshop kozmetika kaderníctvo

+DR.KELEN BYLINKOVÝ EMULGL NA KRČOVÉ ŽILY 150ML

NÁŠ TIP
Výrobca: Dr.Kelen
Kód: 300381
Dostupnosť: na sklade
5.83 bez DPH
6.99 ks
Sledovať produkt Pridať do obľúbených Zdielať

DR.KELEN BYLINKOVÝ EMULGL NA KRČOVÉ ŽILY 150ML. Pravidelné užívanie prípravkov obsahujúcich extrakt z pagaštanu (Aesculus hippocastanum) kozmetický prípravok zabraňuje zhoršeniu a odďaľuje vznik lézií charakteristických kŕčových žíl. Mentol znižuje pocitu svrbenia a pocit napínavosti. Okamžite sa vstrebáva a nezanecháva mastný film. Príjemne chladí. Podporuje rýchlejšie vstrebávanie podliatín, modrín a opuchov. Neirituje ani výnimočne citlivú pokožku.

Použitie: 2-3 krát denne naneste na bolestivú oblasť. Pri bolestivom krvacajúcom mieste nepoužívajte. Neobsahuje žiadne konzervanty, umelé vône a farbivá. Hypoalergénny. Bez lekárskeho predpisu. Výnimočný gél pre tehotné ženy na krčové žily.

 Účinné látky: extrakt z pagaštanu, extrakt sladkého drievka, citrónový olej, mentol

Sladké drievko (Glycyrrhiza glabra, poznáme ho skôr ako lékořice)

Divo rastúca rastlina, ktorá sa prirodzene vyskytuje v niektorých častiach Európy a Ázie. Poznáme ho najmä zo zvláštnej čiernej pochúťky – pelendreku, kde sa v skutočnosti nachádza len málokedy. Intenzívny farmakologický výskum sladkého drievka preukázal množstvo terapeutických, ale aj nežiaducich účinkov jeho aktívnych zložiek.

Účinné látky: koreň obsahuje množstvo biologicky účinných látok – glycyrizín (je 50–krát sladší ako cukor), kyselinu glycyrizínovú, glabrolid a ďalšie terpenoidy, kumaríny, flavonoidy, a éterické zložky

Aké má účinky?

  • protizápalový – veľmi výrazný
  • antibakteriálny a antiparazitárny
  • antivírusový – podporuje tvorbu interferónu a bráni množeniu vírusov
  • antioxidačný
  • spazmolytický – podporuje napr. uvoľňovanie črevných kŕčov a plynov
  • mierny estrogénový – u žien s vysokou hladinou estrogénu potláča jeho účinok, kým u žien s nízkou hladinou jeho účinok podporuje
  • bráni vzniku zubného povlaku a zubného kazu
  • potláča zápach z úst (ak je príčinou zlá ústna mikroflóra)
  • detoxikačný a mierne laxatívny
  • tlmí nadmerné potenie
  • mierny stimulačný

Latinský názov: Pagaštan Aesculus hippocastanum

Jedná sa o listnatý strom, guľovitého tvaru, listy protistojné, list päť-až sedempočetné, kvetenstvo metlina, plody tobolky, drevina do uličného stromoradia, solitér, s ozdobnými plodmi.

Každý z nás si pamätá, ako v detstve zbieral nadšene plody (gaštany) a doma potom vyrábal zvieratka pomocou špajdlí alebo tieto gaštany nosil poľovníkom ako kŕmenie pre lesnú zver v zime.

Málokto ale vie, že pagaštan obsahuje liečivé látky, ktoré uvoľňujú kŕče (napr. v lýtkach).

Pagaštanová droga má výrazný účinok na cievne steny, ktoré spevňuje a zvyšuje ich pružnosť, ďalej pôsobí protizápalovo a tlmí opuchy (najmä lymfatických žliaz). Užíva sa na kŕčové žily, hemoroidy, vredy predkolenia, trombózy alebo pri nedostatočnom prekrvení končatín.

Okrem toho, že je strom hojne pestovaný ako okrasná rastlina parkov a alejí, používalo sa farbivo, obsiahnuté v jeho listoch, kôre a šupkách plodov, na farbenie látok. Jeho nektár je bohatý na cukry, preto sa jedná o dôležitý strom pre včelárov. Nezrelé plody obsahujú saponíny, vo väčšom množstve sú jedovaté. Užívali sa v ľudovom liečiteľstve pre výrobu mastí.

Klinické štúdie preukazujú účinnosť na tzv. "ťažké nohy", kŕče v nohách počas noci. Taktiež tlmí svrbenie rôznych foriem ekzémov. Urýchľuje vstrebávanie krvných podliatin a modrín. Účinný je na boľavé kĺby a artritídy. Zlepšuje prietok krvi v cievach, čo pozastavuje zrážanlivosť krvi a pôsobí proti vzniku trombov. Uľahčuje vylučovanie moču pri zväčšenej prostate. Vypína pleť a pôsobí na pokožku ako tonikum.

Pri vonkajšom použití je úplne neškodný. Pozor však pri vnútornom užití, kedy môže vyvolať nevoľnosti alebo silné kŕče žalúdka.